Urban Fashion Studio Majski Cvet

Urban Fashion Studio Majski Cvet e frizernica koja nudi najdobri uslugi za vasata kosa! Potstrizuvanje, satiranja....nadgradbi na kosi...se sto posakuva eden tinedjer i tinedjerka za svojata kosa ! Najdobar izbor za polumaturantite e ovaa frizernica! Cenite se povolni i odgovaraat za site! Se naodja na gratskiot pazar na kat vo Tetovo!
URBAN FASHION STUDIO MAJSKI CVET!!!

Thursday, May 3, 2007

Aлергични на злато?


Се до неодамна, научниците беа уверени дека алергија на чисто злато не може да се развие, туку дека нејзин причинител се никелот или хромот во златната легура. Но, конечно е докажано - има и такви несреќници кои се алергични на злато.

Германскиот научник Томас Фухс стави крај на досегашните тврдења дека златото не создава алергиски реакции. Др. Фухс спровел студија на 30 дерматолошки клиники и болници низ цела Германија и дошол до заклучок дека некои луѓе навистина се алргични на чисто злато без легура.

Степенот на алергијата е различен. Кај некои луѓе се појавува дерматитис дури и по краток допир со златото, додека други развиваат алергија дури по цели години носење златен накит.

2 comments:

Anonymous said...

maja mnogu mi se dopaga tvojov blog a i ti isto taka mi se dopagas ako moze da mi go pises tvojot mobilen broj.

Tvoj golem obozavatel.

Anonymous said...

Хвала за занимљив блога